A LA TARDOR, NI FRED NI CALOR

Les granotes hem anat al jardí botànic per a complementar els ensenyaments que estem fent a l’àrea de ciències naturals. La visita consistia en un recorregut per a conéixer els arbres, les plantes i les seues característiques més predominants.

Alguns arbres els coneixíem anteriorment, i altres no, ja que són típics en altres llocs del món amb un clima diferent al nostre , per exemple trobem la palmera botella procedent de les illes del oceà índic, el bambú d’Àsia i el castanyer de Centreamèrica.

Hem gaudit molt pel contacte amb la natura, observat i tocat les diferents textures de les fulles i les escorces, i hem recollit llavors del camí. A més, hem experimentat l’olor que desprenen les plantes aromàtiques com el romer, l’ alfàbega o la menta.

Ens ha paregut molt interessant saber la utilitat de algunes espècies com el Bambú negre, que s’utilitza per a fabricar mobles; el Ginkgo, un arbre amb fulles en forma de papallona que en Xina fa molts anys s’utilitzaven per a pagar; i el Sabal, un arbre amb tronc molt gruixut i que al tocar-ho sona com un tambor, a causa de l’aigua que té dins.

Però el que més ens ha cridat l’atenció ha sigut poder visitar l’estany, on hem tingut la sort de poder veure i saludar a la nostra amiga la granota Juana.

«Solta de l’arbre, a on vas tu?

A on vas, pobra fulla morta?

-Jo no ho sé; vaig a on em porta

el vent que volant em du.»

Alumnos/as de 4 años.