CUCS DE SEDA

La setmana passada, ens van portar uns animalets molt petits i allargats dins d’una caixeta de cartó: uns cucs de seda.

Per poder saber una miqueta més sobre aquestos éssers vius, varem llegir el conte de «L’erugueta goluda» d’Eric Carle.

D’aquesta manera, varem veure i comprendre el procés d’aquestos cuquets. Primer, son molt menuts, però poc a poc conforme van menjant fulles de morera, es van fent grans i més grans. Una vegada ja son ben grandots, fan al seu voltant una crisàlide fins que finalment surten en forma de papallona!

A continuació varem conèixer-los una miqueta més. Varem veure que tenen moltes potetes, que son molt llargs, i que alguns porten ratlles de color negre i altres, són completament blancs. En total tenim 15 cuquets a l’aula.

Ens varem donar conter que menjaven moltissim, així que cada dia hem de ficar-los 3 fulles de morera per a que puguem fer-se ben grans i gruixuts. Alguns companys, com Manuel, van portar moltes fulles per poder-los donar menjar.

A més, com menjen tant, fan molta caca. Així que de tant en tant,hem de buidar la caixa de caques per a que estiguen netets i ben cuidats.

I els caps de setmana, algú de nosaltres se’ls emportarà per cuidar-los com cal!

Alumnes de 2 anys