MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS

Aquesta setmana hem tingut la nostra segona eixida complementària del curs, i hem visitat el Museu de Ciències Naturals de València, que es troba al parc de Vivers. Per a molts de nosaltres no era la nostra primera visita, però la guia que ens ha acompanyat ens ha mostrat nous racons que encara hi estaven per veure, i ens ha explicat moltes dades interessants que desconeixíem fins ara.

La primera cosa que ens hem trobat ha sigut el famós cocodril gegant que està just en l’entrada. Belén, la nostra guia, ens ha explicat que viuen en llacs, rius o estanys i que utilitzen les seues esmolades dents per a poder alimentar-se d’altres animals. A continuació, hem realitzat un recorregut per diverses sales en les quals s’exposa el naixement de la nostra galàxia, l’evolució humana i gran varietat de minerals fòssils, que ens acosten a conéixer la vida d’alguns animals que ja estan extingits, tant marins com terrestres. Entre ells, els fòssils de les granotes.

Gràcies al treball dels paleontòlegs i a les eines que van utilitzar per a extraure ossos de molts animals que estaven sota terra, nosaltres hem pogut veure, tocar i fer olor de molt a prop restes d’aquells dinosaures. A més hem aprés a diferenciar quins animals eren herbívors o carnívors només amb observar les seues característiques; els animals o dinosaures les petjades dels quals són arredonides, tenien un coll llarg i caminaven de quatre grapes, només menjaven plantes, mentre que els que caminaven a dues potes, tenien el coll curt i les seues petjades no eren arredonides, caçaven i s’alimentaven d’altres animals.

Per a finalitzar la visita, a les granotes ens va emocionar moltíssim poder observar l’esquelet real d’una balena que va quedar encallada a la platja del Perelló l’any 1986.

Va ser molt emocionant descobrir que estos animals van habitar en llocs en els quals actualment nosaltres vivim i juguem.

Hem gaudit moltíssim!

Alumnos/as de 4 años.