EL REGNE VEGETAL

Inabastable com a lliçó, inassolible com a poema, la vastitud del regne vegetal l’hem abreujat en unes flors.

Podíem haver escollit l’oreig dels arbres musicant la tarda, vinclament verdós, olor de pi i alzina fosca.

La llum d’un camp de blat tota daurada en oneig tranquil com la mar a la posta.

L’enramada de l’heura a la paret, el tronc caragolat de l’olivera, el jonc a la riera, la fita del xiprer, palmera en el portal i els camps de tarongers component paisatges.

Podríem haver triat, també, la verema del raïm, el canyissar i l’horta, les fruites esberlades de l’hivern, magranes roges. El verd velludat de les muntanyes, el brot brillant de primavera i el groc de rovell d’ou de la tardor pintant les fulles, o bé, amb la paleta de colors, de versos d’en Carner fer-ne una imatge.

«Canta l’arbre verdejant i les branques pujen tant que a mig aire són blaves«

J. Carner

Inspirat en Marta Balada «El regne vegetal»

Avui al entrar a l’escola, les plantes havien crescut penjant del sostre! Eren molt llargues i tenien moltes fulles que arribaven fins i tot quasi a l’altura del nostre cap. Les hem observat, olorat i molt poc a poc, les hem pogut tocar.

Tamara ens ha explicat que perquè estiguessin sanes i boniques, havíem de regar-les (per a que la seva terra no s’assequés), donar-los la llum del sol i tractar-les amb molt d’amor i respecte. D’aquesta manera creixeran i cada vegada es faran més i més grans. I… així ho hem fet!

Però no eren les úniques plantes que vamem trobar a l’escola… En la porxada trobarem plantes amb moltes flors de colors que necessitaven la nostra ajuda per a poder ser trasplantades a altres tests molt més grans.

I per a això utilitzarem: terra, rasclets, pales… però sobretot les nostres MANS.

Per a finalitzar, vam agafar la regadora, l’omplirem d’aigua i regarem les plantes. Encara que en agafar la terra, molta es va vessar en el sòl pel que també vam haver d’escombrar perquè tot quedés net i endreçat.

I quan ja estava tot fet, vam poder guadir de l’olor, el color i el suau tacte d’aquest meravellòs ésser viu.

Alumnes de 2 anys